Introductie

Licht op het leven

De Vedische astrologie is een universele vorm van astrologie. Het is een systeem voor meer Licht op het leven en haar gebeurtenissen, in heden, verleden en toekomst. Het is bedoeld voor meer voorspoed en harmonie, voor een gezonder functioneren.

De planeten

De planeten zijn lichtpunten, die het ene Licht – dat in ieder aanwezig is – reflecteren. De  Vedische horoscoop is een plaatje van de planeten tegen de achtergrond van de sterrenhemel. Zo.n plaatje tijdens de geboorte geeft inzichten over de betreffende persoon. Bewustwording hiervan kan helpen om beter met de energieën en invloeden in het leven om te gaan, nu en in de toekomst. Dit is yoga van licht.

Jyotish als methode tot zelf kennis

De oorspronkelijke naam van Vedische astrologie is Jyotish, innerlijk Licht. In een psychologische context is het een methode tot meer zelf kennis, en een hulp bij zelf reflectie. Het is een middel om tendensen, aspiraties en doelen in het leven te evalueren. Een goede beschouwing heeft een helende invloed en helpt om betere keuzes te maken en evenwicht in het leven te vinden.

Spiritualiteit

Traditioneel worden in de vedische astrologie ook spirituele methoden als meditatie, mantra en rituelen geadviseerd voor vrede en voorspoed.

Waarheid, Eenvoud, Liefde

Volgens de leer van Hairakhan Babaji, een yogi heilige (eternal yogi) uit India, behoren medemenselijkheid, waarheid, eenvoud, liefde fundamentele menselijke levenswaarden te zijn en een inspiratie voor iedere levensweg. Moge de vedische astrologie hieraan een bijdrage leveren.

W. Burgmans

Deze website is geschreven door W Burgmans, vedisch astroloog en drs. psychologie. Het is mogelijk een persoonlijk consult aan te vragen of om een workshop te volgen.