Workshop deel 1

Basisbeginselen in Jyotish (Vedische Astrologie) : deel I, Licht op kwaliteiten in het leven.

Jyotish, ook Vedische Astrologie genoemd, is de wetenschap van Licht. Letterlijk betekent Jyotish zelfs het beste Licht, Goddelijk Licht. Jyotish wordt het “oog” van de Veda’s genoemd.

Het doel van Jyotish als wetenschap is om de mens licht te brengen op zijn levenspad, op heden, verleden en toekomst. Planeten en sterren kunnen gezien worden als referentiepunten, anker punten. Jyotish gaat uit van een samenhang in het universum, dat wil zeggen een samenhang in de bewegingen en standen van de planeten en het leven op aarde en het leven van ieder individu.

In deze workshop wordt begonnen met de kunst van het interpreteren op grond van een Vedische horoscoop. Daarbij wordt gekeken naar planeten, tekens, sterrenstelsels, hun onderlinge verhoudingen, etc. Het is een eenvoudige werkwijze waarbij steeds meer details worden toegevoegd.

Het doel van de workshop is vertrouwdheid met de Vedische astrologie te ontwikkelen als een methode om meer licht te brengen in het leven.
Vraagstellingen kunnen verschillen, maar de horoscoop benadering om antwoorden te vinden is dezelfde.

Vraagstellingen kunnen gaan over heden, verleden of toekomst, met betrekking tot het individu, de geaardheid, gezondheid, relaties, inkomen, spiritualiteit, etc. Vanuit het perspectief van de Ayurveda kan men in de horoscoop kijken naar constitutie-type (Doshas), naar geestelijke geneigdheden (Gunas), zwakten en sterkten in de gezondheid, voorkeuren in leefstijl, etc.

Voor deze workshop kan iedere cursist van tevoren de eigen horoscoop laten maken (geef uw geboortedatum, -tijd en -plaats door), die dan bij de workshop benut kan worden voor bijvoorbeeld oefening.

In deze workshop wordt de horoscoop gemaakt op basis van de siderische standen van de tekens en planeten, dat wil zeggen gerelateerd aan de astronomische sterrenhemel, niet aan het lentepunt van de zon zoals in de tropische (westerse) astrologie. Momenteel is het verschil tussen beiden zo’n 24 graden.

De wijze van interpreteren in Jyotish is uniek.

Voor workshop bij Holisan te Lelystad: zie ook: www.holisan.nl/lezingen of neemt u contact op met telefoon 0320-251313. Voorlopig zijn er geen workshops bij Holisan gepland.